שאלות ותשובות על וואגיו
האם יש וואגיו בישראל?
תראו, וואגיו יפני אין בישראל נקודה. לא מעט מנסים להגיע לרמת שיוש ולהשוויץ בזה שזה "וואגיו" כזה או אחר – וואגיו אוסטרלי יש אבל הוא די נדיר והוא מגיע ללא תעודות או אישורים כאלו או אחרים מהספקים, גם פיקוח אין עליו כך שכל קצביה יכולה לומר יש לי וואגיו על נתח משוייש שיש להם בויטרינה ולהקפיץ לכם את המחירים פי 2 במקרה הטוב.
זן וואגיו ישראלי
האם יש זן וואגיו ישראלי? חד משמעית לא. יש הטוענים שיש זן שמגודל במרעה פתוח והביאו זרע מיפן, אחרי בדיקה שערכנו זה לא זן זרע מיפן (כי אי אפשר להביא) וגם לא מארצות הברית כפי שטענו אחרי שהצגנו את האמת בפניהם.
אז מה זה אתם שואלים? אנגוסים יפים, בריאים וחסונים.
אגב, חוות שטוענות שמחזיקות וואגיו ישראלי, בדקנו ומצאנו שאין יותר מ-8 ראשים בשנה למכירה, גם נניח וזה היה וואגיו אמיתי וכל הטענות נבלע אותן, זה לא מספיק למכירה כלל וכלל בכמויות שיש היום בארץ.
איפה ניתן להשיג וואגיו אמיתי?
חד משמעית לא בארץ.
אז איפה כן? בירות קולינריה גדולות ומוכרות כגון יפן, ארה"ב, לונדון, סינגפור ועוד.
יש כזה דבר וואגיו ארגנטינאי?
אין כזה דבר ולא היה. האופציה שיגיע זרע של וואגיו יפני לארגנטינה הוא קלוש כמו שסטייק אנטריקוט מגיע מצד האחורי של הבהמה – בקיצור חרטא כדי לעודד מכירה.
אז מה זה בעצם? אנגוסים מפוטמים (פידלוט) בהורמונים רבים מה שגורמים לבשר להיות משוייש בצורה לא טבעית ובכל לנסות להידמות לוואגיו היפני.
אגב, משרד הבריאות אוסר נכון להיום להביא בשר עם עצם מארצות אלו (ארגנטינה וברזיל).
מה ההבדל בין וואגיו שרואים בארץ למה שיש בחו"ל?
הוואגיו בארץ הוא לא וואגיו נתחיל בזה, אז מה כן? נתח משוייש. לא כל שיוש הוא שיוש טבעי. היפנים דוגלים בפרות מושלמות, אוכל משובח ותנאים סופר מצויינים לבקר שלהם.
האם אפשר להביא וואגיו יפני כשר?
היפנים אינם מאפשרים לצדדים נוספים (כמו משגיחי כשרות ומנקרים או אפילו עובדים חיצוניים) להגיע למקומות שלהם אז אין אופציה כזו נכון להיום (2021). במידה ויפתחו את האופציה הזו ויאפשרו – אז וואגיו יפני יוכל להיות כשר.
מדוע כל קצב מוכר וואגיו?
יש סוחרי בשר מאחוריהם שהם אלו שקונים ומוכרים סחורות, הם אלו שצריכים להציג כל הזמן נתחים חדשים כדי שיהיה ביקוש, רווחיות וכדאיות לקהל.
הרווח על וואגיו הוא עצום, זו התשובה.
מה עושה את הוואגיו לכל כך מיוחד?
מי שלא טעם וואגיו יפני אמיתי לא יוכל להבין. השומן הופך כולו לטעם, הוא ממש נמס אל תוך הנתח ומפריש טעמים. בניגוד לסטייקים אחרים שהשומן לא מוסיף הרבה טעם כמו של הוואגיו, בנוסף טעם עז של בשר בכל ביס והבשר נמס בפה.
כמה זני וואגיו יש?
רק ביפן יש מעל 300 זנים! היידה ביף, מיאזקי, קגושימה, קובה ועוד.
ישנן לא מעט עיירות שדוגלות בייחודיות שלה עצמה שהמיוחצנת ביותר היא "קובה".