יש את המשפט הידוע, כל קובה ביף זה וואגיו אבל לא כל וואגיו זה קובה ביף, מה זה אומר?
קובה ביף הוא אולי התת זן המוכר ביותר בעולם הוואגיו, כמו שיש שמפניה מחבל שמפיין בצרפת כך יש את הקובה ביף שהוא מהאזור בו גדל (עיירת קובה שביפן) יש מעל 300 זנים של וואגיו וכל אזור גידול או עיירה קרויה בשמה.
אז מכן אנו למדים שקובה ביף חייב להיות וואגיו, אבל לא כל וואגיו יכול להיות קובה.
בנוסף – קובה ביף הוא הסטייק המיוחצן ביותר בעולם מבחינת באז ותקשורת והוא שם נרדף ליוקרה, רק 12 מסעדות בארצות הברית מחזיקות אותו והוא עולה הרבה מאוד כסף, היות וקובה קטנה יחסית ומס' הראשים מוגבל לכל שנה לייצוא.
רמת השיוש של הקובה לרוב תהיה הגבוהה ביותר שיש בשוק – A5, נכון להיום אמריקאים ואוסטרלים לא הצליחו להתחקות אחר ההצלחה של בשר הקובה.