בראשית התנעת עולם הוואגיו בישראל היו רבים שקראו לנתחים המשויישים שלהם "קובה ביף" ו/או בשר יפני, כמו כן פורסם בהרבה מאוד חדשות, טלוויזיות, כתבות באתרים כאלו ואחרים שכולן למטרת יח"צ שיש וואגיו יפני בישראל.
במהרה קהילת הקרניבורים פרסמה שאין וואגיו יפני בישראל וזו פיקציה ואשליה שנועדה למטרת שיווק והקפצת המחירים, לאחר מכן היו חודשיים שאף אחד לא רכש וואגיו והסוחרים כמו שהם רגילים מצאו פרצה לקרוא לזה וואגיו אוסטרלי,
אז קצת הסבר מה ההבדלים בין וואגיו אוסטרלי ליפני
השיוש – מזכיר קצת את היפני כי הזן האוסטרלי (שלרוב יהיה קרוס – משולב עם זנים אחרים כמו אנגוסים למיניהם), אך טעמיו אינם מזכירים את היפני כלל וכלל ההפך, זה ירגיש כמו סטייק רגיל רק עם יותר שומן, לעומת היפני שטעם הסטייק הוא בל יתואר במילים האוסטרלי רק דומה בשיושו (צורת השומן שבתוכו).
אז האם נכון למכור וואגיו אוסטרלי בישראל במחירים מופקעים שכאלו? חד משמעית לא, התמורה לא מצדיקה את העלות.
איך פתאום כל אחד מחזיק וואגיו אוסטרלי? כמויות אסטרונומיות של נתחים וחוות גדלות בארץ? לא, אולי 40 ראש בטוטאל בחוות מסוימות, אך בגלל שיטות פיטום כאלו ואחרות ע"י הורומונים ומאכלים עתירי שומן הבקר "מתנפח" וצובר שומן רב עבור ראשי בקר אחרים, כל נתח שהוא קצת משוייש נקרא וואגיו. מבחינתנו זו תרמית אחת גדולה.
הוואגיו האוסטרלי הגיע מזרע של בקר וואגיו יפני בשלהי שנות ה90, לאחר מכן הורבע בפרי אנגוסים למיניהם ובכך יצרו מעין זן חדש שנקרא וואגיו אוסטרלי, כמו שכתבנו למעלה – הטעמים לא אותו טעמים, השיוש קצת מזכיר רמות מסויימות אך לא תורם לטעמי הסטייק.